TAMRON G2-sarjan objektiiveista on käynnissä CashBack-kampanja joka on voimassa maaliskuun loppuun. Tässä mielenkiintoinen artikkeli uudesta 24-70mm f/2.8 G2-sarjan objektiivista Pasi Kallion ylläpitämästä Harrastajien Valokuvaus-lehdestä;

TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 -objektiivi on taattua Tamron laatua! Sen tuntee heti pakkausta avatessa ja saadessa käteen tämän G2 sarjaan kuuluvan objektiivin. 

Objektiivi kuuluu Tamronin G2-sarjaan. Yhteistä tämän sarjan tuotteilla on sääsuojaus, erittäin korkea laatutaso ja yhteensopivuus TAMRON USB TAP-in Consolen kanssa.

Tamronissa on uudistettu USD -tarkennusmoottori, jonka ansiosta automaattitarkennus toimii nopeammin ja varmemmin kuin ennen. Objektiivissa on uusi VC-kuvanvakaaja, joka vakauttaa kameran liikettä jopa viiden aukon verran ja helpottaa käsivaralta kuvaamista.


Objektiivin kuori on valmistettu metallista ja sen säänkestävyys on varmistettu kumitiivisteillä, jotka pitävät kosteuden ja pölyn ulkopuolella. Tyylikäs, mutta samalla vankka muotoilu sopii monenlaisiin olosuhteisiin.

Tamronin sunnnittelema eBand-pinnoite maksimoi valonläpäisyn ja torjuu heijastuksia ja hajavaloa, lisäksi etulinssin fluoriittipinnoite estää naarmuuntumista, sekä hylkii likaa ja rasvaa.


Objektivissa on lisäksi elektromagneettinen aukonsäätö sekä Canon- että Nikon-kiinnitykselle. Elektromagneettinen aukonsäätö on paljon nopeampi ja tarkempi, ja erittäin hyödyllinen niin video- kuin valokuvauksessakin.

Polttoväli 24-70mm on omimmillaan sisäkuvauksissa, mutta objektiivi soveltuu myös maisemakuvauksiin. Objektiivia voikin nimittää "monikäyttöiseksi yleislinssiksi", koska näillä polttovälimilleillä kuvaa yleisimmät kuvauskohteet. Voit pysytellä kuvatessasi potretteja paikallasi ja zoomausvara riittää hyvin kuvatessa joko kasvokuvia lähikuvina tai kokovartalokuvia. Nopea automaattitarkennus helpottavat niin ikään työskentelyä erityisesti nopeatempoisissa kuvauksissa. Kuvanlaatu on terävää ja kontrastista.


TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 -objektiivissa ei myöskään ole havaittavissa linssivääristymää. Esimerkkikuva autosta on otettu vajaan metrin etäisyydeltä, jolloin esim. "kalansilmäobjektiiveilla" syntyisi vääristymiä reuna-alueille.


Esineiden ja erilaisten tuotteiden kuvaamiseen 24-70mm polttoväli soveltuu myös erinomaisesti. Käsin tarkennus on silloin hyvä lisä, jolloin kuvaan saa luonnetta valitsemalla jonkun tietyn alueen kohteesta syväterävä-alueeksi.


Objektiivissa tarkennusrengas on kapeampi rengas - ja jo muutaman kuvan jälkeen sormet löytävät automaattisesti zoom- ja tarkennusrenkaille. Kuvaaminen tuntuu helpolta ja miellyttävältä välineillä, jossa kaikki säätimet on sijoitettu loogisesti ja sormille miellyttävällä tavalla.

Tarkennus tapahtuu täysin sisäisesti, eli objektiivin etulinssi pysyy vakiona eikä pyörähdä tarkennettaessa! Voit tämän johdosta käyttää esim. pyöröpolarisaatio-suodinta ilman ongelmia! Tarkennusmoottori on erittäin hiljainen ja nopea.

Kuvanlaatu on Tamronilla huipputerävää, käyttö selkeää ja toimivaa.

Hintaluokassaan TAMRON SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 on erittäin hyvä valinta!