Nikon julkaisi uuden COOLPIX P1000 SuperZoom-kameran. Kamerassa on 125-kertainen zoom, jonka kuvakulma vastaa 24-3000mm:n kino-optikkaa. Joten kameralla pystyt kuvaamaan kuvat tai 4K-videot jopa kuun kraattereista tai muista kaukaisista kohteista jotka jäisivät muuten ikuistamatta!

Kamerassa on 16 megapikselin kenno joka on kooltaan 1/2.3 tuumaa. Objektiivin valovoima on laajakulmapäässä f/2.8 mutta tippuu telepäässä arvoon f/8.

Kameralla pystyt nyt myös kuvaamaan RAW-tiedostoja ja tallentamaan  4K/UHD 30p ‑videoaineistoa tai Full HD (1080p) ‑videota jopa kuvataajuudella 60p. Kamera tukee laadukasta HDMI-lähtöä, joten voit lähettää videokuvaa ulkoiseen näyttöön tallennuksen aikana. Lisäksi kameran yhdysrakenteinen mikrofoniliitäntä mahdollistaa ulkoisen mikrofonin käytön videon äänenlaadun parantamiseksi.

Nikonin kaksitoiminen optinen tärinänvaimennusjärjestelmä mahdollistaa kuvauksen jopa viisi askelta pidemmillä suljinajoilla kuin muuten olisi mahdollista. Tärinänvaimennuksen Aktiivinen-tilassa etsin- ja näyttökuva ovat tavallista vakaampia, mikä helpottaa kuvaamista liikkeellä ollessa.

Kameran elektroninen etsin näyttää kohteen selkeästi ja yksityiskohtaisesti kirkkaassakin valaistuksessa. Sen tarkkuus on UHD-luokkaa,(noin 2 360 000 pistettä). Lisäksi kirkkaan 3,2-tuumaisen 921 000 pisteen nestekidenäytön voi kallistaa ja kääntää melkein mihin asentoon vain. Silmätunnistin siirtää kameran automaattisesti näyttöön perustuvasta kuvaustilasta optista etsintä käyttävään kuvaustilaan heti, kun nostat kameran kasvojesi eteen.

Nikonin SnapBridge-sovelluksen avulla voit pitää kameran jatkuvassa yhteydessä älylaitteeseen Bluetooth® low energy ‑tekniikalla. Näin voit synkronoida valokuvat laitteeseen jo kuvaushetkellä, eikä yhteyttä tarvitse muodostaa erikseen jokaista synkronointia varten. Videot voit siirtää itse aina halutessasi kameran integroidun Wi-Fi®-toiminnon avulla.

SnapBridge päivittää kameran sijainnin ja päivämäärän älylaitteen GPS:n perusteella, joten voit helposti tarkastella telekuvausmatkojesi reittiä.

Kamerassa on todella hyvä käsikahva mistä saa hyvän otteen vaikka kamera onkin melko suurikokoinen. Kamera osoittautui testissämme todella tasapainoiseksi. Voisi olettaa että kamera on etupainoinen massiivisen objektiivinsa johdosta mutta sen käsiteltävyys olikin positiivinen yllätys.

Syvän Gripin ansiosta kamera pysyy tukevasti kädessä kuvauksen aikana tai vaikka vain kannatellessa sitä kädessä. 

Kameran takanäyttö kääntyilee joka suuntaan. Se helpottaa myös löytämään mielenkiintoisia kuvakulmia kuville tai videoille. 


Testasimme kameran huikeaa zoomia ja tässä testikuviamme laajakulmasta telepäähän. Kuvasimme kuvat käsivaralla ilman jalustaa. Kuvanvakaaja kamerassa toimii uskomattoman hyvin ja kuvien asemointi oli melko helppoa jopa telepäässä.


Kokonaisuudessaan kamera on monipuolinen tulokas markkinoille.

Sen omainaisuudet ovat vailla vertaa. Kamera soveltuu hyvin luonnossa liikkujalle, kuvasitpa sitten lintuja tai maisemia.