Canonin peilittömille kameroille suunniteltu Samyangin uusi AF 14mm f/2.8 RF on laajakulmaobjektiivi, joka tarjoaa paljon vastinetta rahalle. Ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi automaattitarkennus, sääsuojaus ja kehittynyt optinen rakenne.

Samyang julkaisee vihdoin ensimmäisen automaattitarkenteisen objektiivinsa Canonin peilittömille kameroille.

Samyang AF 14mm f/2.8 RF on kevyt ja pieni kokoinen ultralaajakulmaobjektiivi, joka tarjoaa äärimmäisen kuvakulman, suuren valovoiman, sekä kestävän ja sääsuojatun rakenteen. Erinomainen objektiivi maisemien ja tähtitaivaiden kuvaamiseen.


Automaattitarkennus ja elektroninen aukonsäätö
Uusi Samyang AF 14mm f/2.8 RF on suunniteltu erityisesti peilittömille täyden kennon kameroille, joiden kanssa käytettynä saadaan vaikuttava 113,9 asteen kuvakulma. Lineaarinen tarkennusmoottori mahdollistaa nopean, hiljaisen ja täsmällisen tarkennuksen ja elektroninen aukonsäätö takaa, että objektiivi on yhteensopiva kaikkien kameran tarjoamien valotus ja valonmittaustilojen kanssa. Käsitarkennusta varten objektiivissa on helposti käytettävä AF/MF-kytkin ja leveä tarkennusrengas. Lyhyt vain 20 cm lähin tarkennusetäisyys mahdollistaa laajalla taustalla olevien lähikuvien ottamisen.

Suuri kupera etulinssi ja kiinteä vastavalosuoja estävät perinteisten pyöreiden suotimien käyttämisen. Sen sijaan objektiivi on varustettu takapidikkeellä gelatiinisuotimia varten.



Samyangin manuaalitarkenteinen 14mm on tunnettu hyvästä piirrosta ja matalasta kromaattisesta aberraatiosta.

Uusi Samyang AF 14mm f/2.8 RF parantaa optista suorituskykyä entisestään. Sen optinen rakenne koostuu 14 elementistä 10 ryhmässä. Näiden elementtien joukossa on kolme asfääristä linssielementtiä, jotka vähentävät vääristymiä ja takaavat hyvän kontrastin ja terävyyden koko kuva-alalla myös täydellä aukolla.

Lisäksi yksi HR-lasielementti (High Refractive) ja kaksi ED-elementtiä (Extra Low Dispersion) vähentävät värivuotoa ja muita värivirheitä.

Lisäksi Samyangin kehittynyt Ultra Multilayer Coating (UMC) pinnoitus vähentää heijastuksia, hajavaloa ja haamukuvia, mikä on erityisen tärkeää laajalla kuvakulmalla. Pistemäiset valot piirtyvät kauniina aurinkotähtinä seitsemän lehtisen himmentimen ansiosta ja sääsuojaus pitää kosteuden ja pölyn poissa objektiivin sisältä.

Objektiivin suositushinta on noin 699 euroa.

Yhteenveto ominaisuuksista:

  • 14mm ultralaajakulmaobjektiivi Canon RF-kiinnityksellä
  • Nopea ja hiljainen automaattitarkennus ja automaattinen valotuksen mittaus
  • Kehittynyt optinen rakenne, asfääriset elementit, HR- ja ED-lasi
  • Pieni ja kevyt runko, paino vain 484 grammaa
  • Sääsuojattu rakenne
  • Kiinteä vastavalosuoja
  • Lähin tarkennus 20 cm

Tekniset tiedot:

Polttoväli: 14mm
Suurin aukko: 2.8
Piirtoympyrä: 24 × 36 mm (kinokoko). Sopii myös APS-C
Kiinnitys: Canon RF
Tarkennus: Automaattinen
Kuvanvakaaja:
No
Optinen rakenne: 14 elementtiä / 10 ryhmässä
Pienin aukko: 22
Lähin tarkennus: 20 cm
Suurennussuhde: 0.12x (1:8.3)
Himmennin lehtiä: 7
Suodinkierre: Takapidike suotimille
Pituus: 95,3 mm
Halkaisija: 86 mm
Paino: 484 grammaa
Mukana: Linssinsuojukset
Muuta: Sääsuojaus. Kiinteä vastavalosuoja.

Tästä linkistä pääset tuotteeseen kaupassamme:

https://www.fotoforma.fi/produ...